Reagovanje čelnika Opštine na sinoćnje događaje

06 dec 2020

Iako su izbor slobodne demokratske vlade i pad DPS režima bili veliki razlog za slavlje svih dobronamjernih građana, ne opravdavamo način proslave koji je viđen u Tivtu. Tivatska lokalna samouprava suočava se u ovom trenutku sa budžetskim deficitom od 3,5 miliona eura, racionalizacijom višestruko predimenzionirane opštinske administracije, ublažavanjem posljedica pandemije koronavirusa i bezbroj drugih nagomilanih problema koje je ostavila prethodna vlast. Ovakvi događaji daju povod onima koji su opustošili gradsku kasu i sve nas doveli na ivicu građanskog rata, da lažno morališu i prosipaju isprazne fraze o građanskom miru i čuvanju međunacionalnog sklada, pokušavajući da skrenu priču od teme svoje odgovornosti.

Zajedništvo, mudrost, odgovornost i tolerancija su svima nama, bez obzira na vjeroispovjest i nacionalnu pripadnost sada potrebniji nego ikad.

Zato pozivamo sve građane Tivta da se suzdrže nepromišljenih i neprikladnih aktivnosti, i pokažu ličnu odgovornost, u cilju očuvanja građanskog mira, sprječavanja širenja  koronavirusa i borbe za bolji i pravedniji Tivat.  Ne dozvolimo da na istorijsku smjenu vlasti u Tivtu i Crnoj Gori padne ni najmanja sjenka i pokažimo da su nam zajednička budućnost i suživot daleko važniji od dnevne politike.

 

Predsjednik opštine Tivat, Željko Komnenović

Potpredsjednici opštine Tivat, Vladimir Arsić i Goran Božović

post slika